Tuggben

Munhälsa är precis lika viktigt för hundar som det är för människor och det är därför väldigt viktigt att du tänker på hur du hjälper hunden att sköta sina tänder. Precis som vilken människa som helst kan också hunden drabbas av tandköttssjukdomar, plack eller tandsten, och ett stort lager med tuggleksaker kommer att vara ett grundläggande skydd för alla hundar. Tänk dock på att ha tuggleksaker som är något mjukare för valpar, det kommer också göra att valpen inte blir lika intresserad av att tugga på dina skor eller övriga saker som den tycker tillfredsställer det behovet.

Det finns en mängd olika typer av ben på marknaden som mer eller mindre passar olika typer av hundar. För att vara på den helt säkra sidan när det kommer till vilket tuggben som passar din hund bäst så rekommenderar jag att du pratar med veterinären. Dessa tuggben består oftast av kokande råhudar, och finns att få med olika smaker. En hund ska dock aldrig äta sig mätt på ett tuggben.

Att göra rent tänderna är alltså väldigt viktigt också för hundar och det finns idag sätt man kan använda sig av för att förebygga problem med tänder och tandkött, förutom att ha gott om olika typer av tuggben tillgängliga. Det finns nämligen speciella tuggben vars syfte enbart är att verka för tänderna. Pedigree har något som heter DentaStix, vilket har visat sig minska förekomsten av tandsten med upp till 80 procent hos hundar, och eftersom de är utformade som tuggben så blir det ett belöningssätt som samtidigt tar hand om hundens tänder. Win win!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *