Proteiner till träningen

Jag har mer och mer blivit medveten om mig själv och min egen kropp. Det har länge varit en eftersatt del i mitt liv, där jag egentligen inte har brytt mig speciellt mycket. Så länge jag har känt att jag har haft kraft och energi så har jag varit nöjd med hur jag ser ut och vad som krävs för att jag ska hålla mig på den nivån. Men ju äldre jag har blivit, desto mer smärtsamt medveten har jag blivit om hur ingenting längre kommer gratis. Nu måste jag verkligen ligga i för att få resultat, och det i sin tur har inneburit att jag behövt se över kosten.

Jag vet att jag sedan tidigare har ätit alldeles för mycket kolhydrater och blivit rekommenderad att äta mer av proteiner. Det var inte speciellt svårt att börja med heller, eftersom att jag har ganska bra koll på vad som innehåller protein. Men efter denna förändring så upplevde jag det fortfarande ett problem med både min träning och mitt mående. Jag fick helt enkelt inte den effekten som jag var ute efter, och jag stod på nytt rådlös. Tills dess att jag fick veta att det finns olika typer av proteiner.

Det handlar helt enkelt om att välja rätt protein vid rätt tillfälle. Tydligen är det så att olika protein tas upp olika fort, och beroende på tillfälle så vill man gärna ha olika typer av upptagningsförmågor. Det var helt enkelt en helt ny värld som på nytt öppnades för mig, och det gav verkligen en tydlig effekt på det jag försöker att åstadkomma med mig själv. Välj rätt protein du också, så kommer din träning att bli helt annorlunda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *