På besök

Soffa

Syrrans nya, snygga, soffa!

Jag, Affe och Sixten har varit och hälsat på min syster i några dagar. Hon bor 55 mil härifrån, så vi träffas tyvärr inte så ofta. Vi brukar se till att träffas i alla fall fyra gånger om året, varav en är julafton och en annan midsommar. De högtiderna firar vi hos min bror, som lämpligt nog bor ungefär mittemellan oss. Resterande två träffar sker någon gång på hösten och våren, och vi turas om att åka till varandra. Förra gången var hon hos mig, så nu var det dags för mig att åka till henne.

Tidigt på morgonen packade jag in Affe och Sixten i bilen och gav mig iväg. Det är en lång väg att åka, men hundarna älskar att åka bil, så det är inga problem. Efter ungefär åtta timmar var vi framme. Egentligen tar det inte fullt så lång tid, men jag var ju tvungen att stanna och äta, och hundarna behövde rastas och röra på sig ibland. Jag tycker inte om att stressa, så det får ta den tid det tar.

Syrran hade gjort om vardagsrummet, och det var riktigt snyggt. De hade tapetserat om, och köpt en ny soffa och ett nytt soffbord. Jag trivs väldigt bra i deras hus, och skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där själv, om det inte låg så långt bort! Deras gästrum är underbart, med en snygg och bekväm bäddsoffa, stora fönster och vacker utsikt över en sjö. Jag tycker att det är smart att ha en bäddsoffa i gästrummet, för då ser det mer ut som ett vanligt rum när man inte använder soffan som säng.

Nåja, vi hade väldigt trevligt i alla fall, som alltid. Vi gick härliga promenader och pratade om allt från inredning till planer inför julen och annat roligt. Efter en lång hemresa är det skönt att vara hemma igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *