Jag har varit på bröllop!

Min kusin gifte sig förra veckan och det var fantastiskt roligt. Det var jättelänge sedan jag var på ett bröllop så det här var verkligen något som jag hade sett fram emot. Trots att vädret kanske inte var det bästa så tycker jag ändå att det var väldigt fint att de inte valde att gifta sig på sommaren som alla andra. Det blev liksom mycket mysigare när man kunde ha tända ljus och det serverades lite mer ”ordentlig” mat och man behövde inte ha någon liten klänning på sig. Bruden hade också en fantastiskt vacker kappa över sin klänning (när hon var utomhus alltså).

Tips på bröllopspresent!
Att köpa present var nog det svåraste. De hade inte önskat sig något speciellt och man vill ju gärna att ens gåva ska vara personlig och uttänkt. Jag kom dock på en väldigt bra idé för att göra en annars ganska vanlig sak mycket mer personlig – nämligen gravyr. Med personlig gravyr blir just din bröllopsgåva en bröllopspresent som paret sent kommer att glömma, och jag valde att beställa min present från Getpersonal.se som säljer en massa saker som kan graveras. Det finns till och med en kategori som heter Bröllopspresenter där man kan få bra tips.

bröllopspresenter

Nu tycker jag i och för sig att det fanns alldeles för mycket alkoholrelaterade saker, som vinglas, shotglas, whiskeyglas, vinlådor, drinktillbehör, fickpluntor, vinkylare och annat, och det passade inte så bra här eftersom det var ett helt och hållet alkoholfritt bröllop då brudparet inte dricker. Det är lite trist att fest alltid ska associeras med alkohol, så mycket problem som det finns med det. Man kan ha roligt ändå – förmodligen ännu roligare då man faktiskt minns dagen, slipper göra bort sig och mår bra dagen efter.

Men, hur som helst, jag hittade i alla fall en vacker ljuslykta där man kunde gravera glaset med en personlig text. Jag valde brudparets namn (med deras nya gemensamma efternamn) och datumet för bröllopet. Det blev riktigt snyggt tycker jag, och det passade också bra in på temat och årstiden. Och brudparet blev också väldigt glada över presenten vilket ju är det viktigaste. Det är något som de kan använda år efter år och titta på och minnas. Och man kan ha den både inomhus och utomhus. Riktigt nöjd är jag att jag kom på den idén. Det är ju tusen gånger roligare än att bara få en vanlig ljuslykta utan personlig gravyr.

När min mamma och pappa gifte sig fick de en liten pall i trä med deras namn och bröllopsdatum på, och den står fortfarande i köket och har gjort det så länge jag kan minnas. Jag hoppas att ljuslyktan också kommer att bli en sådan pryl som finns med länge och som faktiskt används!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *