Gå kurs eller inte?

Sixten vill nog gå kurs

Sixten vill nog gå kurs

Jag sitter här i min soffa och funderar på om jag borde anmäla mig och Sixten till en kurs. Vi tränar ju en del agility, men han är så duktig nu att det inte finns så mycket mer att träna. Om vi hade tävlat hade det förstås funnits mycket mer att slipa på, men jag har aldrig känt något sug efter att tävla med mina hundar. Vi tränar bara som aktivering, och för att det är så roligt.

Jag har tittat på kursutbudet på den lokala brukshundklubben, och sett att de har en kurs i rallylydnad som börjar snart. Rallylydnad är inte lika stelt och krävande som vanlig lydnad. I rallylydnad är det mer fart och fläkt, och det finns inga millimeterkrav, vilket jag tror skulle passa mig och Sixten.

Kursen är en nybörjarkurs för sådana som aldrig tränat rallylydnad förut. Jag har aldrig provat, men jag har läst om det och sett lite filmer på nätet. Det verkar riktigt roligt faktiskt. På mitt soffbord ligger en bok om rallylydnad som jag beställde för några dagar sedan. Den beskriver sporten och de olika momenten. Jag har läst lite i den, och jag skulle visserligen kunna träna det här hemma också, men jag tror att det är roligare att göra det på kurs.

Jag har bara gått valpkurs med mina hundar, och det vore roligt att gå fler. Det är också kul att visa andra att bichon havanais inte bara är en ras som ligger på soffan. Sixten gillar visserligen soffor, men det är fart och energi i honom också. Rallylydnad vore nog perfekt för oss. Dessutom vill jag ha lite egentid med Sixten. Det har inte blivit så mycket sådant sedan vi skaffade Affe. Valpar och unghundar kräver tid, och man får inte glömma bort att även ägna den äldre hunden tid.

Det blir nog så att jag anmäler oss till kursen. Det kommer att bli spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *