Ett helt nytt rum

Vi har fått ett helt nytt rum här hemma! Så känns det i alla fall, men egentligen har vi bara möblerat om i vardagsrummet. Vi har haft det på samma sätt sedan vi flyttade in här, så jag kände att det var dags att förnya sig lite. Man tror kanske inte att det blir så stor skillnad när man använder samma möbler, men det blir det verkligen. Att möblera om är ett väldigt enkelt sätt att förändra ett rum, och det kostar ingenting!

När man möblerar om kan det vara bra att tänka lite hur man vill ha det, innan man börjar flytta möbler. Jag började med att göra en skiss av rummet, och klippte ut pappersbitar som fick representera möblerna. På så sätt kunde jag enkelt flytta runt och se vad som såg bäst ut. Rummet ser ju ut som det gör, med fönster och andra fasta saker som man måste anpassa sig efter. Utöver det kan man låta fantasin flöda. Man behöver ju till exempel inte ha sin soffa mot en vägg, den kan bli en snygg avdelare om den står fritt i rummet.

Soffa och soffbord efter ommöblering

Soffbordet och soffan efter ommöbleringen

När jag hade hittat en lösning som verkade bra var det dags att börja flytta möbler. Soffbord, fåtöljer och andra mindre möbler gick bra att flytta själv, men när det var dags för de större sakerna fick maken hoppa in och hjälpa till. Soffor är ju inte det enklaste att bära ensam. Affe och Sixten hjälpte också till förstås, på sitt sätt. Jag hade köpt en ny matta att ha under soffbordet, så lite nytt blev det i alla fall, och rummet ser helt annorlunda ut. Jag är riktigt nöjd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *