Agilityträning med hundarna

Idag blev det lite agilityträning i trädgården. Affe och Sixten älskar agility. På gården har vi själva byggt hopphinder, slalompinnar, gungbräda och A-hinder. Tunnlar har jag köpt, för de är inte så lätta att tillverka själv.

Just nu håller jag på att försöka få Affe att förstå poängen med slalom. Det finns några olika metoder för att lära in slalom, och jag har valt att använda så kallade slalombågar. Det är alltså bågar som sitter på pinnarna, så att hunden kan följa dem som en bana. Det är dock inte helt lätt, och Affe brukar ibland hoppa över eller krypa under bågarna.

Sixten lärde sig slalom med slalombågar, så jag hoppas att Affe också kommer att göra det snart. Affe är väldigt lättlärd, men han har alldeles för mycket energi och blir därför slarvig. Sixten är lugnare och gör saker mer metodiskt. Honom måste man ibland peppa för att öka farten, och Affe får man dämpa. De som tror att bichon havanais är hundar som bara ligger i soffor och ser söta ut har inte träffat Affe!

Hopphindren är konstruerade så att de kan rivas. Det är väldigt viktigt, eftersom hundarna annars kan skada sig om de hoppar fel. A-hindret byggde vi av ett soffbord. Det är inte så stort, men det räcker för mina små hundar. Tunnlarna är en favorit både hos Affe och Sixten. De springer glatt igenom med full fart, även i den platta tunneln som vissa hundar kan ha problem med eftersom man inte ser utgången.

Ikväll blir det mys med film och godis i soffan. Godiset är till oss tvåbenta. Hundarna får smaskiga ben att tugga på istället, men de får de göra någon annanstans än i min soffa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *